info@rvsmontfoort.com

Historie en ontstaan

Lees onderstaand het verhaal van RVS Montfoort. Bekijk hoe het bedrijf is ontstaan, welke branches wij door de jaren heen bedient hebben en de branches die we vandaag de dag nog bedienen.

De historie van RVS Montfoort

1968-Heeswijk

Dick Groenewoud jaren 80.pngDe oorsprong van dit bedrijf ligt bij Dick Groenewoud en gaat terug naar 1 oktober 1968. Destijds was het bedrijf nog gevestigd op Heeswijk. RVS Montfoort is ontstaan uit de firma Perfecta Kamerik van de familie Bakker. Een bedrijf dat zich gespecialiseerd had op de bouw van frituurovens. Perfecta Montfoort, zoals het bedrijf in de beginjaren heette, ging zich richten op de toenemende vraag naar frituurovens vanuit Belgie.

Dick Groenewoud was heel vooruitstrevend en wilde niet van één klant afhankelijk zijn dus breidde hij zijn werkzaamheden uit met het lassen van aluminium dakpanvormen voor de RBB, het bedrijf dat nu Lafarge heet.

1980-Waardsedijk Oost 6A

auto RVS Montfoort.pngBegin jaren’80 is RVS Montfoort verhuisd van Heeswijk naar de Waardsedijk Oost 6A. De productie van frituurovens was toen grotendeels afgenomen en Dick Groenewoud wilde zich meer gaan focussen op het toeleveren aan bedrijven. De productie in die tijd was voornamelijk gericht op de automobielindustrie. Zo leverde wij onder andere de vloeren en de geblindeerde ruiten voor de inrichting van grijskenteken auto’s aan Terberg Specials uit IJsselstein. Daarnaast leverde we ook frames en beugels voor gasinstallaties, die Necam destijds maakte.

1990-Waardsedijk 3

Pand Waardsedijk 3.jpgBegin jaren ’90 zijn we verhuisd naar Waardsedijk 3, het pand waar Carroserie Bakker tegenwoordig gevestigd is. Vanaf toen zijn we ons meer gaan specialiseren in het verwerken van roestvaststaal, voorheen was het voornamelijk staal en aluminium waarmee gewerkt werd. De bedrijfsnaam is toen ook veranderd in RVS Montfoort. We zijn ons toen ook gaan focussen op de machinebouw voor de voedselindustrie en dan voornamelijk voor de vlees- en groenteindustrie. We produceerde zelfs complete productielijnen voor deze industrien. In 1994 is Edwin Groendewoud ook bij het bedrijf gekomen. Ook hebben we destijds flink geinvesteerd in technologie en machines. Zo kochten wij onze eerste laser en werkte wij voor het eerst met CAD/CAM systemen, wat voor die tijd erg vooruitstrevend was. Investeren in techniek heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij ons en zal dit ook altijd blijven.

de 1e lasser.pngProductlijnen voedselindustrie 2.png  Een van eerste pletters.pngProductlijnen voedselindustrie 3.pngProductlijnen voedselindustrie.png

1997-Lijndraaierijweg 11

Lijndraaierijweg 11.pngEind 1997 waren we ook op de Waardsedijk uit ons jasje gegroeid en zijn we naar het pand op de Lijndraaierijweg 11 verhuisd. Frank Groenewoud is toen als laatste broer ook bij het bedrijf gekomen. Na de intreding in dit pand zijn we naast ons werk als toeleverancier en machinebouwer gaan uitbreiden en zijn we ook de farmaceutische en de petrochemische markt gaan bedienen. Ook zijn we ons gaan toeleggen op het ontwikkelen van eigen producten.

Lijndraaierijweg 11 na aanbrengen beplating.pngIn 2001/2002 heeft Dick Groenewoud het stokje uiteindelijk over gegeven aan Edwin, Frank en Jeroen Groenewoud en is het bedrijf voortgezet. Dick Groenewoud bleef tot 2005/2006 wel nog werkzaam bij RVS Montfoort, maar had niet meer de dagelijkse leiding in handen.

2003-RM Nautical

rm nautical.jpgRond 2003 hebben wij via een een zijdeur kunnen openen in de nautische (yachting) sector. We mochten destijds een deursysteem voor een jacht maken. Dit project is uiteindelijk tot een goed einde gekomen en dit was eigenlijk het begin van onze nautische tak. Vanaf toen zijn we ons gaan toeleggen op het ontwikkelen van deur- en luiksystemen voor jachten en Superjachten, deze systemen verkopen wij tegenwoordig onder de naam RM Nautical. Wij verzorgen de engineering, de productie en de installatie van de systemen. Om de ontwikkeling van deze systemen in eigen hand te houden hebben wij uiteindelijk eigen engineers in dienst genomen en zo is de engineeringsafdeling ontstaan.

rm nautical 2.jpgOok werden wij steeds meer afhankelijk van verspanende bedrijven, omdat wij voor de deursystemen gefreesde of gedraaide producten nodig hadden die we zelf niet konden fabriceren. Om niet meer afhankelijk te zijn van andere bedrijven hebben wij besloten om zelf te investeren in verspanende machines en werd er een verspaner aangenomen.

2011-Nieuwe hal Lijndraaierijweg 11

In de afgelopen tien jaar zijn we altijd een gezond en groeiend bedrijf gebleken en dit heeft er in geresulteerd dat we in 2011 nog een nieuwe hal aan dit pand hebben laten bouwen. Daarnaast is er in 2017 nog een opbouw gedaan op de het bestaande kantoor, omdat we een dringed te kort aan kantoorruimte hadden.

aanbouw nieuwe hal 2011.pngOpbouw kantoorruimte 2017.png

Vandaag de dag

Vandaag de dag hebben we 40-45 mensen in dienst en zijn we nog steeds groeiende. Onze nautische tak (RM Nautical) is gegroeid tot een belangrijk deel van onze bedrijfsvoering. Daarnaast zijn we nog steeds toeleverancier en machinebouwer voor onder andere de:

- automobielindustrie
- voedselindustrie
- farmaceutische industrie
- petrochemische industrie

Onze kracht is de combinatie van productontwikkeling (engineering), verspaningsafdeling en de plaatwerkafdeling, dat toch redelijk uniek is. Daarnaast hebben wij louter vaklui in dienst die het vak begrijpen en weten dat kwaliteit altijd voorop staat.