info@rvsmontfoort.com

Lasersnijden

Bij lasersnijden wordt er met behulp van een laser elke gewenste vorm uitgesneden. Een laser (in ons geval een slab laser)  is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. En die  door een vernuft spiegelsysteem omgevormd wordt tot een nagenoeg ronde laserstraal.    
 
Om met deze laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocussed tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal, ondersteund door een snijgas, zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de  laserstraal kan men diktes snijden t/m 30mm. afhankelijk van de laserbron sterkte. De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, en het vermogen van de laserbron.

RVS Montfoort maakt gebruik van de 2D Laser Processing Machine uit de eX-serie van Mitsubishi van 4,5 kw. Met behulp van lasersnijden kunnen wij onder andere de volgende producten vervaardigen:

Er kunnen allerlei contouren vervaardigd worden met lasersnijden, er is weinig tot geen materiaalverlies en de techniek kan op verschillende metaalsoorten worden toegepast. De geschiktheid van metaalsoorten om te lasersnijden, hangt af van de geleidingseigenschappen en de reflectie. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden van lasersnijden voor uw situatie.

lasermachine-rvs.png

Maximale bereik van het lasersnijden

3.000 x 1.500 x 30mm Staal
3.000 x 1.500 x 20mm RVS
3.000 x 1.500 x 8mm Aluminium