info@rvsmontfoort.com

Bedrijfsprofiel

RVS Montfoort is een echt familiebedrijf, met meer dan 200 jaar ervaring, en kenmerkt zich door de grote betrokkenheid bij zowel haar klanten als ook de producten die wij voor ze maken. Door deze werkwijze is RVS Montfoort door de jaren heen gegroeid tot een sterke partner met een ware schat aan kennis en ervaring.

Ooit begonnen met Roestvast stalen frituur installaties die projectmatig werden vervaardigd. Tegenwoordig is de organisatie zo verbreed en verdiept dat er bijna geen opdracht te noemen is waarvoor wij geen inventieve oplossingen kunnen aanbieden. Hierbij zijn wij ook niet beperkt in materiaal keuzes.  Materialen als Roestvast staal, Aluminium, Koper, Brons, en andere fero en non-fero materialen verwerkt RVS Montfoort met kennis en vakmanschap voor u!

Ons eigen ontwikkelafdeling maakt het mogelijk om vanaf een idee, een simpele mondelinge uitleg, schets of principe tekening een volledig 3D-ontwerp te maken. De bijbehorende FEM (Finite Element Method) analyse & sterkteberekening is voor ons een standaard procedure. Als er tijdens de ontwerpfase een vraag opduikt die buiten ons opdrachtveld ligt schromen wij niet om even contact op te nemen en te bespreken hoe een juiste oplossing gevonden kan worden. Het efficiënt aanbieden van actuele tekeningen en CAM programma’s maakt het mogelijk om nauwkeuriger en sneller te produceren en dat ziet u weer terug in de kwaliteit en prijs. Flexibiliteit staat centraal in de gehele bedrijfsvoering. Een enkel stuk, kleine series of grote projecten kan RVS Montfoort uitvoeren door het eigen “State of the Art” machinepark dat ter beschikking staat. Laser- en watersnijden zijn vaak de eerste bewerkingen die uitgevoerd worden. Wat ongebruikelijker in onze branche is de speciaal ingerichte verspaningsafdeling. Hier kunnen wij al het draai- en freeswerk zelf uitvoeren. Maar al deze mooie technieken zullen niet werken zonder de juiste en vooral ook gemotiveerde mensen. Ieder specialist op zijn of haar gebied, samen zorgen zij ervoor dat RVS Montfoort Win/Win situaties creëert voor alle betrokkenen. Het is daarom ook dat RVS Montfoort tegenwoordig in vele bedrijfstakken actief is. Zo kunt u ons vinden in de automotive, de voedselindustrie en de medische sector.

RM Nautical is onze speciale afdeling voor de jachtbouw. Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat er al heel wat bijzondere deur- en raamconstructies, door ons gemaakt en geplaatst zijn, op “super yachts” die de wereld zeeën bevaren.

Werkwijze

Na inventarisatie, met al haar bijbehorende aspecten, van een te realiseren project of product, maken wij een plan van aanpak. Vervolgens gaat onze engineering afdeling aan de slag met het ontwerpen. Na definitieve goedkeuring van de ontwerpen kan daarna met de realisatie in de praktijk begonnen worden. Heldere communicatie met de klant vinden wij heel belangrijk. En ook na oplevering staan wij weer klaar met raad en daad of voor periodiek en preventief onderhoud.Onze monteurs reizen hiervoor wanneer dat nodig is over de gehele wereld.